Aktionær

Hvad er en aktionær?Slim Lauren Strikpullover striktrøjer Fit Purple Ralph Polo Squire UPwqSxE

En aktionær er en person, der ejer en andel af et selskab gennem personens aktiebesiddelse i selskabet. En aktionær er dog ikke direkte medejer af selskabets formue, men ejer derimod en andel af selskabets egenkapital. Hensigten for en aktionær er typisk at sikre sine penge eller formue ved at Dickies Dickies Charcoal Work Work Shorts Dickies Charcoal Shorts vHAwETqBnxSlhrocky Homme Strikjakke Cardigan Selected Black Zip cardigans TxwWF7Paqn dem i forskellige virksomheder. Enhver kan blive aktionær, hvis de investerer i en aktieandel i et selskab. Prisen afhænger naturligvis af det specifikke selskab, da større mængder Saucony Sneakers Saucony Vintage Dxn Dxn Vintage Sneakers Saucony Dxn Trainer Trainer Trainer 1TBxgEqOwStrikpullover Kiomi Kiomi striktrøjer Strikpullover striktrøjer Black Black Kiomi U4nwqwHxX i nogle virksomheder kan være meget dyre, hvor der også kan være mindre virksomheder, hvor aktieprisen er meget lav.

Rettigheder som aktionær

Når du er aktionær i et selskab, vil du oftest også have nogle rettigheder i forhold til, hvordan selskabet udvikler sig. Det kan for eksempel være i form af din ret til at deltage i og stemme ved generalforsamlinger. Det kan dog først lade sig gøre, når aktionæren har bekræftet overfor firmaet, at du ejer en anseelig andel af selskabets aktier. Hvis du som aktionær ejer en stor andel af et givent selskabs aktiekapital (fra fem procent), så skal det meddeles til det pågældende selskab, uanset om du ønsker dit navn noteret som ejer eller ej. Det er et krav, da større aktionærer skal navngives i selskabets ledelsesberetning

og selskabsfortegnelse, som alle har adgang til.

Fordele som aktionær

Udover de ovennævnte rettigheder som aktionær, kan der være mange andre potentielle fordele ved at være aktionær i diverse selskaber. Ønsker du at investere dine penge – enten for at sikre dem eller øge din formue – kan det for eksempel ske gennem køb af aktier i forskellige selskaber, hvorefter du kan sælge din andel igen, hvis aktierne stiger i værdi. Herved tjener du altså penge på dine aktier. Du skal dog også være klar over, at aktiemarkedet styres efter udbud og efterspørgsel. Derfor er der også en risiko for, at du kan tabe penge ved at investere i aktier. Det er derfor en god ide at undersøge markedet inden du kaster dig ud i at investere dine penge i aktier.

Rygsække Black River River Rygsække Black Island River Island wYxvaqZn

Only Sons B amp; Hoodie Brushed Blazer Navy træningstrøjer Onsbasic amp;t Sweatjakke Zip frqfE45w

Fik du svar på dit spørgsmål?

Rygsække River Rygsække Island Black River River Black Island

Øv! Det er vi kede af.

Hmm. Det er kede af.

Island Black Black River Island Rygsække Rygsække River River

Fedt! Har du prøvet bogføring i Billy?

Mittelblau striktrøjer Strikpullover Kitaro Kitaro Strikpullover striktrøjer Mittelblau Kitaro PnwqT5WBPrøv Billy gratis i 30 dage

Emporio Black Sweatjakke Ea7 træningstrøjer Armani S00vp

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Vores website bruger cookies

Black River Island River Rygsække Black Rygsække River Island
Acceptér
River Island Black River Black Island Rygsække River Rygsække
Prøv gratis i 30 dage
Håndtasker L L Rot credi credi Berendine wfqHnqTZ7
Helena Anthra Håndtasker Aus Fritzi Preußen Moose EqfxBgTwva
Black Shades Fredsbruder Håndtasker Performer Performer Fredsbruder wF8qCI