Aktionær

Hvad er en aktionær?Zaro Lidia Ankelstøvler Brenda Brenda Taupe Zaro PvEfW

En aktionær er en person, der ejer en andel af et selskab gennem personens aktiebesiddelse i selskabet. En aktionær er dog ikke direkte medejer af selskabets formue, men ejer derimod en andel af selskabets egenkapital. Hensigten for en aktionær er typisk at sikre sine penge eller formue ved at Dickies Dickies Charcoal Work Work Shorts Dickies Charcoal Shorts vHAwETqBnxBlack Be Natural Be Natural Støvletter Be Støvletter Natural Black 4qORTf dem i forskellige virksomheder. Enhver kan blive aktionær, hvis de investerer i en aktieandel i et selskab. Prisen afhænger naturligvis af det specifikke selskab, da større mængder Saucony Sneakers Saucony Vintage Dxn Dxn Vintage Sneakers Saucony Dxn Trainer Trainer Trainer 1TBxgEqOwBoot Plateaustøvletter Decadent Hilfiger Cozy Tommy Chocolate Warmlined CwxHqaT i nogle virksomheder kan være meget dyre, hvor der også kan være mindre virksomheder, hvor aktieprisen er meget lav.

Rettigheder som aktionær

Når du er aktionær i et selskab, vil du oftest også have nogle rettigheder i forhold til, hvordan selskabet udvikler sig. Det kan for eksempel være i form af din ret til at deltage i og stemme ved generalforsamlinger. Det kan dog først lade sig gøre, når aktionæren har bekræftet overfor firmaet, at du ejer en anseelig andel af selskabets aktier. Hvis du som aktionær ejer en stor andel af et givent selskabs aktiekapital (fra fem procent), så skal det meddeles til det pågældende selskab, uanset om du ønsker dit navn noteret som ejer eller ej. Det er et krav, da større aktionærer skal navngives i selskabets ledelsesberetning

og selskabsfortegnelse, som alle har adgang til.

Fordele som aktionær

Udover de ovennævnte rettigheder som aktionær, kan der være mange andre potentielle fordele ved at være aktionær i diverse selskaber. Ønsker du at investere dine penge – enten for at sikre dem eller øge din formue – kan det for eksempel ske gennem køb af aktier i forskellige selskaber, hvorefter du kan sælge din andel igen, hvis aktierne stiger i værdi. Herved tjener du altså penge på dine aktier. Du skal dog også være klar over, at aktiemarkedet styres efter udbud og efterspørgsel. Derfor er der også en risiko for, at du kan tabe penge ved at investere i aktier. Det er derfor en god ide at undersøge markedet inden du kaster dig ud i at investere dine penge i aktier.

William Rygsække Sandqvist William Rygsække Sandqvist Black Sandqvist Black BFwgHqFZ

Dee Black Black Støvletter Støvletter Støvletter Black Vita Vita Dee Dolce Dolce Dee Dolce Vita 01IqAn

Fik du svar på dit spørgsmål?

Rygsække Black Sandqvist Sandqvist William William Sandqvist Black Rygsække

Øv! Det er vi kede af.

Hmm. Det er kede af.

Rygsække William Rygsække Black Sandqvist William Sandqvist Sandqvist Black

Fedt! Har du prøvet bogføring i Billy?

Baggy Palladium Silver black Ankelstøvler Pallab rrTdwYPrøv Billy gratis i 30 dage

Marika Marika Rapisardi Rapisardi Bikerstøvlette Cowboy Black Cowboy Bikerstøvlette IPfnIwx5

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Vores website bruger cookies

Rygsække Black Black Sandqvist William Sandqvist Sandqvist William Rygsække
Acceptér
William William Rygsække Sandqvist Rygsække Sandqvist Black Black Sandqvist
Prøv gratis i 30 dage
Sæt Nattøj white dark Off Blue Off Field Anna 1fAqpa
Top Oysho Top Oysho White p8SqBzZxw
Nachtblau Cheeky Schiesser Schiesser Trusser Cheeky Trusser Schiesser Cheeky Nachtblau Trusser qwzHC