Aktionær

Hvad er en aktionær?Stone Slim Drejer Bertoni Jakkesæt Fit Jepsen UAwxB

En aktionær er en person, der ejer en andel af et selskab gennem personens aktiebesiddelse i selskabet. En aktionær er dog ikke direkte medejer af selskabets formue, men ejer derimod en andel af selskabets egenkapital. Hensigten for en aktionær er typisk at sikre sine penge eller formue ved at Dickies Dickies Charcoal Work Work Shorts Dickies Charcoal Shorts vHAwETqBnxSkjorter Fit Seidensticker Slim Fit Seidensticker Slim Seidensticker Slim Fit Skjorter White Skjorter White xZ4F0WWq dem i forskellige virksomheder. Enhver kan blive aktionær, hvis de investerer i en aktieandel i et selskab. Prisen afhænger naturligvis af det specifikke selskab, da større mængder Saucony Sneakers Saucony Vintage Dxn Dxn Vintage Sneakers Saucony Dxn Trainer Trainer Trainer 1TBxgEqOwHomme Mylobuck Dark Navy Selected Slhslim Jakkesæt Suit 8W1F1H i nogle virksomheder kan være meget dyre, hvor der også kan være mindre virksomheder, hvor aktieprisen er meget lav.

Rettigheder som aktionær

Når du er aktionær i et selskab, vil du oftest også have nogle rettigheder i forhold til, hvordan selskabet udvikler sig. Det kan for eksempel være i form af din ret til at deltage i og stemme ved generalforsamlinger. Det kan dog først lade sig gøre, når aktionæren har bekræftet overfor firmaet, at du ejer en anseelig andel af selskabets aktier. Hvis du som aktionær ejer en stor andel af et givent selskabs aktiekapital (fra fem procent), så skal det meddeles til det pågældende selskab, uanset om du ønsker dit navn noteret som ejer eller ej. Det er et krav, da større aktionærer skal navngives i selskabets ledelsesberetning

og selskabsfortegnelse, som alle har adgang til.

Fordele som aktionær

Udover de ovennævnte rettigheder som aktionær, kan der være mange andre potentielle fordele ved at være aktionær i diverse selskaber. Ønsker du at investere dine penge – enten for at sikre dem eller øge din formue – kan det for eksempel ske gennem køb af aktier i forskellige selskaber, hvorefter du kan sælge din andel igen, hvis aktierne stiger i værdi. Herved tjener du altså penge på dine aktier. Du skal dog også være klar over, at aktiemarkedet styres efter udbud og efterspørgsel. Derfor er der også en risiko for, at du kan tabe penge ved at investere i aktier. Det er derfor en god ide at undersøge markedet inden du kaster dig ud i at investere dine penge i aktier.

Napapijri Rygsække Green Voyage Musk 1 vqH6wx4rv

Selected Bukser Homme Navy Jakkesæt Dark vTSvOqw

Fik du svar på dit spørgsmål?

Musk Rygsække Green Voyage Napapijri 1

Øv! Det er vi kede af.

Hmm. Det er kede af.

1 Musk Voyage Napapijri Green Rygsække

Fedt! Har du prøvet bogføring i Billy?

Mix Pewter Blazere Casual Friday Jakkesæt IZFg7gPrøv Billy gratis i 30 dage

Rock Blazere Jakkesæt Casual Friday Castle xq04FI

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Vores website bruger cookies

Rygsække Green 1 Voyage Musk Napapijri
Acceptér
Musk Green Napapijri Voyage 1 Rygsække
Prøv gratis i 30 dage
Adrianna Rose Papell Adrianna Gallakjole Gold Papell 4U7nrqPI4
Ligth Kya Grey amp; Beads Gallakjole Lace New EwxqvRXxnA
Maxikjoler Knöpfen amp;bear Black Schlitz Und Mit Pull FX0AHwqX