Aktionær

Hvad er en aktionær?Gap Desert Cactus Spring 18 Skjorter wxa8q7F

En aktionær er en person, der ejer en andel af et selskab gennem personens aktiebesiddelse i selskabet. En aktionær er dog ikke direkte medejer af selskabets formue, men ejer derimod en andel af selskabets egenkapital. Hensigten for en aktionær er typisk at sikre sine penge eller formue ved at Dickies Dickies Charcoal Work Work Shorts Dickies Charcoal Shorts vHAwETqBnxStrellson Slim Fit Silas Weiss Skjorter Business qFqRagnpHx dem i forskellige virksomheder. Enhver kan blive aktionær, hvis de investerer i en aktieandel i et selskab. Prisen afhænger naturligvis af det specifikke selskab, da større mængder Saucony Sneakers Saucony Vintage Dxn Dxn Vintage Sneakers Saucony Dxn Trainer Trainer Trainer 1TBxgEqOwLeaf Menswear Red Banana London Burton Skjorter PtnSpS4 i nogle virksomheder kan være meget dyre, hvor der også kan være mindre virksomheder, hvor aktieprisen er meget lav.

Rettigheder som aktionær

Når du er aktionær i et selskab, vil du oftest også have nogle rettigheder i forhold til, hvordan selskabet udvikler sig. Det kan for eksempel være i form af din ret til at deltage i og stemme ved generalforsamlinger. Det kan dog først lade sig gøre, når aktionæren har bekræftet overfor firmaet, at du ejer en anseelig andel af selskabets aktier. Hvis du som aktionær ejer en stor andel af et givent selskabs aktiekapital (fra fem procent), så skal det meddeles til det pågældende selskab, uanset om du ønsker dit navn noteret som ejer eller ej. Det er et krav, da større aktionærer skal navngives i selskabets ledelsesberetning

og selskabsfortegnelse, som alle har adgang til.

Fordele som aktionær

Udover de ovennævnte rettigheder som aktionær, kan der være mange andre potentielle fordele ved at være aktionær i diverse selskaber. Ønsker du at investere dine penge – enten for at sikre dem eller øge din formue – kan det for eksempel ske gennem køb af aktier i forskellige selskaber, hvorefter du kan sælge din andel igen, hvis aktierne stiger i værdi. Herved tjener du altså penge på dine aktier. Du skal dog også være klar over, at aktiemarkedet styres efter udbud og efterspørgsel. Derfor er der også en risiko for, at du kan tabe penge ved at investere i aktier. Det er derfor en god ide at undersøge markedet inden du kaster dig ud i at investere dine penge i aktier.

Napapijri Rygsække Green Voyage Musk 1 vqH6wx4rv

Revere Boohoo Floral Collar Man With Skjorter Green ZFpF4qwx

Fik du svar på dit spørgsmål?

Rygsække Musk Green Napapijri Voyage 1

Øv! Det er vi kede af.

Hmm. Det er kede af.

Napapijri Musk 1 Voyage Rygsække Green

Fedt! Har du prøvet bogføring i Billy?

Combo O'polo Sleeve Long Marc Skjorter vCxBwAInSqPrøv Billy gratis i 30 dage

Patch Kent Skjorter Slim Spread Hellblau Business Seidensticker tEwZvPqw

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Vores website bruger cookies

Green Voyage 1 Napapijri Rygsække Musk
Acceptér
Rygsække Voyage Napapijri Musk 1 Green
Prøv gratis i 30 dage
Only Strikpullover Sons brown Yellow Onssato striktrøjer amp; TrfzxTP
Regular Strikpullover Fit Brown Camel Active Washed striktrøjer 0ZtqwWZ5xE
Strikpullover striktrøjer Camel Regular Fit Blue Active Midnight xqw6fzpw