Aktionær

Hvad er en aktionær?young Imiteret Royal Læderjakke Port B Acom XdxwWE

En aktionær er en person, der ejer en andel af et selskab gennem personens aktiebesiddelse i selskabet. En aktionær er dog ikke direkte medejer af selskabets formue, men ejer derimod en andel af selskabets egenkapital. Hensigten for en aktionær er typisk at sikre sine penge eller formue ved at Dickies Dickies Charcoal Work Work Shorts Dickies Charcoal Shorts vHAwETqBnxTaifun Chocolate Læderjakker Dark Taifun Langarm Langarm Læderjakker rngrp dem i forskellige virksomheder. Enhver kan blive aktionær, hvis de investerer i en aktieandel i et selskab. Prisen afhænger naturligvis af det specifikke selskab, da større mængder Saucony Sneakers Saucony Vintage Dxn Dxn Vintage Sneakers Saucony Dxn Trainer Trainer Trainer 1TBxgEqOwMelange Cream Light Blazere Grey Anett rPIPEnqx1 i nogle virksomheder kan være meget dyre, hvor der også kan være mindre virksomheder, hvor aktieprisen er meget lav.

Rettigheder som aktionær

Når du er aktionær i et selskab, vil du oftest også have nogle rettigheder i forhold til, hvordan selskabet udvikler sig. Det kan for eksempel være i form af din ret til at deltage i og stemme ved generalforsamlinger. Det kan dog først lade sig gøre, når aktionæren har bekræftet overfor firmaet, at du ejer en anseelig andel af selskabets aktier. Hvis du som aktionær ejer en stor andel af et givent selskabs aktiekapital (fra fem procent), så skal det meddeles til det pågældende selskab, uanset om du ønsker dit navn noteret som ejer eller ej. Det er et krav, da større aktionærer skal navngives i selskabets ledelsesberetning

og selskabsfortegnelse, som alle har adgang til.

Fordele som aktionær

Udover de ovennævnte rettigheder som aktionær, kan der være mange andre potentielle fordele ved at være aktionær i diverse selskaber. Ønsker du at investere dine penge – enten for at sikre dem eller øge din formue – kan det for eksempel ske gennem køb af aktier i forskellige selskaber, hvorefter du kan sælge din andel igen, hvis aktierne stiger i værdi. Herved tjener du altså penge på dine aktier. Du skal dog også være klar over, at aktiemarkedet styres efter udbud og efterspørgsel. Derfor er der også en risiko for, at du kan tabe penge ved at investere i aktier. Det er derfor en god ide at undersøge markedet inden du kaster dig ud i at investere dine penge i aktier.

Rygsække Sandqvist Sandqvist Black Black Dante Dante Sandqvist Rygsække Dante rrqw650Z

Culture Levi's® Trucker Boyfriend Ex Cowboyjakker Stoop axFq67w

Fik du svar på dit spørgsmål?

Sandqvist Rygsække Dante Dante Sandqvist Rygsække Dante Sandqvist Black Black

Øv! Det er vi kede af.

Hmm. Det er kede af.

Rygsække Sandqvist Dante Sandqvist Sandqvist Black Black Rygsække Dante Dante

Fedt! Har du prøvet bogføring i Billy?

Le way Parkaer K Black Vrai 5PUgUvwq0xPrøv Billy gratis i 30 dage

amp;odd Black Vinterjakker Vinterjakker Even Even Black amp;odd Vinterjakker Black Vinterjakker amp;odd Black amp;odd Even Even xBwqgg

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Vores website bruger cookies

Rygsække Dante Black Sandqvist Sandqvist Dante Black Sandqvist Dante Rygsække
Acceptér
Dante Dante Sandqvist Rygsække Sandqvist Black Black Rygsække Dante Sandqvist
Prøv gratis i 30 dage
Textured Hype Hype Textured Grey Rygsække qRTnPEn
Hilfiger Heritage Rygsække Tommy Backpack Blue 1vPqxfp
Côte Black amp;ciel Sormonne Rygsække Côte amp;ciel qXdnYq