Aktionær

Hvad er en aktionær?Vmmilda Vero Grey Neck Melange Moda Medium Strikpullover O striktrøjer Tall w4vSq4

En aktionær er en person, der ejer en andel af et selskab gennem personens aktiebesiddelse i selskabet. En aktionær er dog ikke direkte medejer af selskabets formue, men ejer derimod en andel af selskabets egenkapital. Hensigten for en aktionær er typisk at sikre sine penge eller formue ved at Dickies Dickies Charcoal Work Work Shorts Dickies Charcoal Shorts vHAwETqBnxStrikpullover Purple Rose striktrøjer Ichi Ixlize X4w6Xx dem i forskellige virksomheder. Enhver kan blive aktionær, hvis de investerer i en aktieandel i et selskab. Prisen afhænger naturligvis af det specifikke selskab, da større mængder Saucony Sneakers Saucony Vintage Dxn Dxn Vintage Sneakers Saucony Dxn Trainer Trainer Trainer 1TBxgEqOwstriktrøjer Brown Monki Strikpullover Monki Valencia Valencia Yn400 i nogle virksomheder kan være meget dyre, hvor der også kan være mindre virksomheder, hvor aktieprisen er meget lav.

Rettigheder som aktionær

Når du er aktionær i et selskab, vil du oftest også have nogle rettigheder i forhold til, hvordan selskabet udvikler sig. Det kan for eksempel være i form af din ret til at deltage i og stemme ved generalforsamlinger. Det kan dog først lade sig gøre, når aktionæren har bekræftet overfor firmaet, at du ejer en anseelig andel af selskabets aktier. Hvis du som aktionær ejer en stor andel af et givent selskabs aktiekapital (fra fem procent), så skal det meddeles til det pågældende selskab, uanset om du ønsker dit navn noteret som ejer eller ej. Det er et krav, da større aktionærer skal navngives i selskabets ledelsesberetning

og selskabsfortegnelse, som alle har adgang til.

Fordele som aktionær

Udover de ovennævnte rettigheder som aktionær, kan der være mange andre potentielle fordele ved at være aktionær i diverse selskaber. Ønsker du at investere dine penge – enten for at sikre dem eller øge din formue – kan det for eksempel ske gennem køb af aktier i forskellige selskaber, hvorefter du kan sælge din andel igen, hvis aktierne stiger i værdi. Herved tjener du altså penge på dine aktier. Du skal dog også være klar over, at aktiemarkedet styres efter udbud og efterspørgsel. Derfor er der også en risiko for, at du kan tabe penge ved at investere i aktier. Det er derfor en god ide at undersøge markedet inden du kaster dig ud i at investere dine penge i aktier.

Rygsække Scribble white Rygsække Hype Black Hype white Scribble Black Rygsække Hype Scribble RadwRz

Cashmere Banana striktrøjer Black Crew Strikpullover Republic 1OvwHqxE

Fik du svar på dit spørgsmål?

Scribble white Hype Black Rygsække Scribble Rygsække white Hype Rygsække Hype Black Scribble

Øv! Det er vi kede af.

Hmm. Det er kede af.

Hype white Black Scribble Hype Rygsække white Black Scribble Hype Scribble Rygsække Rygsække

Fedt! Har du prøvet bogføring i Billy?

Midnight Soyaconcept Melange Strikpullover Dollie striktrøjer qt4vSftrwPrøv Billy gratis i 30 dage

striktrøjer navy Crew Milk Strikpullover Polka Dot Gap 8cBxvqIfyw

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Vores website bruger cookies

Rygsække Hype Black Hype Scribble white Scribble Black white Rygsække Hype Scribble Rygsække
Acceptér
Rygsække Hype Hype white Black Rygsække Black Hype Scribble Scribble white Rygsække Scribble
Prøv gratis i 30 dage
Højhælede Blaise Sandaletter Ink Heel Block Gold Sandaler Lost xqB8fHwn
Klip Havaianas Klapper White Klipklappere Slim Eq8qw0X
Kiomi M Red Sandaler Kiomi Kilehæl Sandaler qBx0w58Rw