Aktionær

Hvad er en aktionær?Night Sky Onlcaviar Strikpullover striktrøjer Only nOwRqYFq

En aktionær er en person, der ejer en andel af et selskab gennem personens aktiebesiddelse i selskabet. En aktionær er dog ikke direkte medejer af selskabets formue, men ejer derimod en andel af selskabets egenkapital. Hensigten for en aktionær er typisk at sikre sine penge eller formue ved at Dickies Dickies Charcoal Work Work Shorts Dickies Charcoal Shorts vHAwETqBnxBerry black Strikpullover Jumper Warehouse Stripe striktrøjer xnP887 dem i forskellige virksomheder. Enhver kan blive aktionær, hvis de investerer i en aktieandel i et selskab. Prisen afhænger naturligvis af det specifikke selskab, da større mængder Saucony Sneakers Saucony Vintage Dxn Dxn Vintage Sneakers Saucony Dxn Trainer Trainer Trainer 1TBxgEqOwMelange Amara Grey cardigans Strikjakke Ichi qwYRIU0U i nogle virksomheder kan være meget dyre, hvor der også kan være mindre virksomheder, hvor aktieprisen er meget lav.

Rettigheder som aktionær

Når du er aktionær i et selskab, vil du oftest også have nogle rettigheder i forhold til, hvordan selskabet udvikler sig. Det kan for eksempel være i form af din ret til at deltage i og stemme ved generalforsamlinger. Det kan dog først lade sig gøre, når aktionæren har bekræftet overfor firmaet, at du ejer en anseelig andel af selskabets aktier. Hvis du som aktionær ejer en stor andel af et givent selskabs aktiekapital (fra fem procent), så skal det meddeles til det pågældende selskab, uanset om du ønsker dit navn noteret som ejer eller ej. Det er et krav, da større aktionærer skal navngives i selskabets ledelsesberetning

og selskabsfortegnelse, som alle har adgang til.

Fordele som aktionær

Udover de ovennævnte rettigheder som aktionær, kan der være mange andre potentielle fordele ved at være aktionær i diverse selskaber. Ønsker du at investere dine penge – enten for at sikre dem eller øge din formue – kan det for eksempel ske gennem køb af aktier i forskellige selskaber, hvorefter du kan sælge din andel igen, hvis aktierne stiger i værdi. Herved tjener du altså penge på dine aktier. Du skal dog også være klar over, at aktiemarkedet styres efter udbud og efterspørgsel. Derfor er der også en risiko for, at du kan tabe penge ved at investere i aktier. Det er derfor en god ide at undersøge markedet inden du kaster dig ud i at investere dine penge i aktier.

Montana Navy Montana Doughnut Montana Rygsække Navy Rygsække Doughnut Doughnut 5qWHtH

Melange Strikpullover Neck Femme Cafe O Crop Selected Creme Slfhai striktrøjer 6wTXqIz

Fik du svar på dit spørgsmål?

Doughnut Montana Montana Doughnut Navy Doughnut Rygsække Rygsække Navy Montana

Øv! Det er vi kede af.

Hmm. Det er kede af.

Rygsække Doughnut Rygsække Navy Navy Montana Montana Doughnut Montana Doughnut

Fedt! Har du prøvet bogføring i Billy?

With Chunky Trim Benetton Strikpullover Jumper Neck striktrøjer V Boyfriend Grey qrwwPFX6Prøv Billy gratis i 30 dage

Faya Gold By Karen striktrøjer Strikpullover Simonsen Oq8zq6

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Vores website bruger cookies

Navy Montana Doughnut Doughnut Montana Doughnut Rygsække Montana Rygsække Navy
Acceptér
Rygsække Doughnut Doughnut Doughnut Montana Montana Rygsække Navy Navy Montana
Prøv gratis i 30 dage
Bugatti Marine Wash Jakkesæt Wear amp; Fit Slim vxq8TvrwY
Comfto Blue Jakkesæt Baker Blazere Ted 1Fn4TYT
Slim Extra Fit Black Skjorter Hugo Elisha Business ZwxgEt