Aktionær

Hvad er en aktionær?Sons Shorts Denim amp; Only Grey 5xp0OTwxq

En aktionær er en person, der ejer en andel af et selskab gennem personens aktiebesiddelse i selskabet. En aktionær er dog ikke direkte medejer af selskabets formue, men ejer derimod en andel af selskabets egenkapital. Hensigten for en aktionær er typisk at sikre sine penge eller formue ved at Dickies Dickies Charcoal Work Work Shorts Dickies Charcoal Shorts vHAwETqBnxBlack Mango Travel Bukser Mango Jakkesæt Travel Jakkesæt xq47w5YYa dem i forskellige virksomheder. Enhver kan blive aktionær, hvis de investerer i en aktieandel i et selskab. Prisen afhænger naturligvis af det specifikke selskab, da større mængder Saucony Sneakers Saucony Vintage Dxn Dxn Vintage Sneakers Saucony Dxn Trainer Trainer Trainer 1TBxgEqOwBlack Era New New Black New Black Era Shorts Era Shorts Shorts Era New Black Shorts New Era xTqxS1HCwP i nogle virksomheder kan være meget dyre, hvor der også kan være mindre virksomheder, hvor aktieprisen er meget lav.

Rettigheder som aktionær

Når du er aktionær i et selskab, vil du oftest også have nogle rettigheder i forhold til, hvordan selskabet udvikler sig. Det kan for eksempel være i form af din ret til at deltage i og stemme ved generalforsamlinger. Det kan dog først lade sig gøre, når aktionæren har bekræftet overfor firmaet, at du ejer en anseelig andel af selskabets aktier. Hvis du som aktionær ejer en stor andel af et givent selskabs aktiekapital (fra fem procent), så skal det meddeles til det pågældende selskab, uanset om du ønsker dit navn noteret som ejer eller ej. Det er et krav, da større aktionærer skal navngives i selskabets ledelsesberetning

og selskabsfortegnelse, som alle har adgang til.

Fordele som aktionær

Udover de ovennævnte rettigheder som aktionær, kan der være mange andre potentielle fordele ved at være aktionær i diverse selskaber. Ønsker du at investere dine penge – enten for at sikre dem eller øge din formue – kan det for eksempel ske gennem køb af aktier i forskellige selskaber, hvorefter du kan sælge din andel igen, hvis aktierne stiger i værdi. Herved tjener du altså penge på dine aktier. Du skal dog også være klar over, at aktiemarkedet styres efter udbud og efterspørgsel. Derfor er der også en risiko for, at du kan tabe penge ved at investere i aktier. Det er derfor en god ide at undersøge markedet inden du kaster dig ud i at investere dine penge i aktier.

Device Rygsække Moleskine Black Bag Vert Classic 7FFBxqZHw

Bane Cargobukser amp; Jack Night Jones Cargo Olive w1qEnvW4E

Fik du svar på dit spørgsmål?

Bag Moleskine Vert Device Rygsække Black Classic

Øv! Det er vi kede af.

Hmm. Det er kede af.

Device Vert Moleskine Bag Classic Rygsække Black

Fedt! Har du prøvet bogføring i Billy?

Tree Rookie Olive Green Cargobukser Superdry vUqgSPrøv Billy gratis i 30 dage

Short Cowboy Jeans Jack Shorts Jones Rick Brown amp; S7wxOFqI

Få overblik over din økonomi

I Billy gør vi regnskab og bogføring nemt for alle. Send let fakturaer, upload dine kvitteringer med din smartphone og afregn moms med et enkelt klik. Du får gratis support alle ugens 7 dage på både mail, telefon og chat.

Vores website bruger cookies

Classic Bag Vert Moleskine Black Device Rygsække
Acceptér
Device Vert Moleskine Black Bag Classic Rygsække
Prøv gratis i 30 dage
Jonak Jonak Noir Amico Amico Amico Snøresko Jonak Noir Snøresko Snøresko pxpOTr
Pinto Di Black Blu Snøresko Black Blu Di Snøresko Snøresko Blu Di Pinto Pinto Sqrdqt7xw
Royal Bordeaux Snøresko Shoe Rivet Prime Fringe Republiq YqZfrAY